Regie: Stefan van Wieringen

Ik ben afgestudeerd aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht en heb in de loop der jaren eenStefan van Wieringen aantal stukken geregisseerd: Cijfers (Mirko Schultze), Nacht (Harold Pinter), Kaatje is verdronken (Alex van Warmerdam) en 10x vergroten en dubbelzijdig (eigen montagevoorstelling).

Wat mij fascineert in theater is om kleine details uit de dagelijkse werkelijkheid uit te vergroten, uit zijn verband te halen, of in een andere context te plaatsen. Theater maakt kleine dingen groot: het onzichtbare zichtbaar en het alledaagse bijzonder. Ooit geobserveerd hoe mensen zich gedragen in de badkamer of op kantoor? Als je hiervan de essentie neemt en bewerkt met spelers creëer je een wereld die je herkent maar die ook vervreemdt, doet verbazen of hilarisch doet overkomen.

Ik ga in repetities vaak uit van bewegingsimprovisaties. Het startpunt voor zo´n improvisatie kan een heel concrete situatie zijn, maar ook muziek, een beeld of foto. Wellicht gebruik ik tekstdialoogjes maar zeker niet veel. Uiteindelijk werk ik toe naar een montagevoorstelling waarin scènes draaien rondom een thema. Intimiteit, zakelijkheid, behoefte aan structuur, vrijheid en verlangen zijn thema´s die we zeker gaan onderzoeken.