Leden

Ontmoet de Pioniers

Merel van den Berg (Actrice)

Merel is al haar hele leven bezig met theater. Maken, spelen, kijken. Na een tijd vooral met improvisatie bezig te zijn geweest, had ze heel veel zin om weer met tekst aan de gang te gaan. In 2016 is ze bij Pionier gekomen en speelde ze in het stuk Zog de rol van Demeter. Merel houdt van het proces van het maken van een stuk. De lol, de verbinding en de verdieping. Spelen maakt het leven lichter.

 Ronald Franken  (Acteur/Webredactie) 

Helemaal lekker los kunnen gaan en gek doen. Zo kan Ronald zijn fysieke en emotionele energie kwijt. Daarbij vind hij het vinden van echte interactie met een tegenspeler in het moment van het spel supergaaf om te voelen. En altijd weer een cadeau als aan het einde van het jaar er een retegoed stuk staat!

Mariëlle Hoff  (Actrice)
Volgens Mariëlle is kunst een noodzaak, en ruimte voor mensen die ons voedt. Het theater is van alle kunsten de vorm die haar het meest in beweging brengt. (Bijna) elk jaar weer maak ze de vrijdagavond vrij om te spelen. Samen met een groep een stel regels op papier tot leven brengen en belangrijk maken. Daar geniet zij enorm van!

Jochem Kips (Acteur/Penningmeester) Jochem Kips

Anneloes Nieboer  (Actrice) 

Bij Anneloes staat het woord ‘theater’ op haar lijf geschreven. Ze speelt namelijk niet alleen bij Pionier, in haar dagelijkse leven is Anneloes namelijk dramatherapeut. Hierbij kan zij door middel van haar passie iets voor anderen betekenen. Ook heeft ze enkele musicals en theaterstukken gemaakt. Maar het spelen blijft voor haar een uitlaatklep. Bij Pionier maakt Anneloes er dan ook elke vrijdag weer een feestje van.

Roos de Ridder  (Actrice/Voorzitter)

Elke vrijdag is het weer een feestje! Al verschillende jaren zet Roos weer vol energie in. Want even totaal iets anders doen dan alle andere dagen is toch heerlijk?

Pleun Schaeffer  (Actrice)Pleun Schaeffer

Pleun heeft in verschillende voorstellingen van Toneelgroep Pionier gespeeld. Iedereen is van begin tot eind actief betrokken bij het maken van een stuk. En dat vind zij zo leuk aan deze groep! Als speler krijg je de kans om ook je eigen grenzen op te zoeken, lekker gek te doen of juist een heel andere kant van jezelf te laten zien. Elke voorstelling is voor haar weer een nieuwe (toneel)ontdekking!

 

Lobke van Eijk  (Actrice/Webredactie)IMG_0422

De vrijdagavond bij Pionier betekent voor Lobke lekker spelen en creatief bezig zijn. Ze geniet het meest van samen een stuk maken, scènes en momenten creëren met de andere Pioniers. En hoe mooi is het als er uiteindelijk een mooi stuk uit komt?!

Guus van Teeseling (Acteur/Webredactie)

 Maarten Winkels (Acteur)IMG_0451

RoelRoel de Waal (Acteur)

Roel speelt sinds 2006 met plezier bij Pionier. Soms slaat hij een jaartje over, maar al snel begint het spelersbloed bij hem weer te kriebelen en staat Roel weer op de planken.