Regie: Julie Peters

 

Julie-Peters---Bart-Grietens-3-kopie_2

Julie Peters is geboren in Utrecht en woont in Amsterdam. Ze studeerde Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en Film aan de Kent University in Canterbury. Tijdens haar studie maakte zij onder andere haar eerste voorstelling Pool No Water van Mark Ravenhill met studenten van alle richtingen aan de UVA en werkte zij in M√ľnchen als regie-assistent voor de Vlaamse regisseur Julie Van den Berghe.

Na het behalen van haar diploma in 2011 is ze de Regieopleiding gaan doen aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam, waar ze tevens haar liefde voor dramaturgie ontdekte en verder ontwikkelde. Ze studeerde er in 2016 af met de muziektheatervoorstelling In de eenzaamheid van de Katoenvelden in Theater Frascati.

De afgelopen jaren deed ze verschillende regie-assistenties en dramaturgies voor onder andere Julie Van den Berghe, Johan Simons, Philipp Becker en Marcus Azzini.
Momenteel werkt ze als assistent van regisseur Eric de Vroedt bij Het Nationale Theater en is ze bezig met het voorbereiden van haar eigen toekomstige regies.