Regie: Marjolein Macrander

Theater
Speelde in Donderslag, een eigen geschreven stuk voor kinderen in opdracht van de Stichting Buitenkunst. Speelde in Mijn Kinderen mijn Afrika van Athol Fugard, speelde bij Amai onder leiding van Jochem Roijaards een stuk van Ingmar Bergman Na de repetitie, speelde mee in het vertelfestival in de Meervaart en ontwikkelde in 2002 De Kukelhaan; een jubileumvoorstelling die in 2004, 2005 en 2006 in verkleinde vorm is gaan reizen met de titel: Het Kukelconcert. Op 11 februari 2007 ging de nieuwe muziek theaterproductie van Hollandse Kade in première met de titel: Opa’s Hoed.

Televisie/film/radio
Speelde in verschillende Nederlandse series van 1988-2005, oa: ‘de Victorie’ onder regie van Nico Knapper, ‘De Brug’ onder regie van Rimko Haanstra, ‘Iris’ onder regie van Nouchka van Brakel, Hotnews voor Jetix. Presenteerde het KRO’s Kinderkookkafe, en ook bij Klokhuis, presenteerde verschillende jongerenprogramma’s voor de radio en heeft menig tekenfilm ingesproken.

Overig
Regisseert sinds 2002 speciale projecten, onder andere bij: de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht, het conservatorium in Alkmaar, bij Crea in Amsterdam, voor de gemeente Abcoude en ook op lagere scholen waar alle leerlingen aan mee kunnen doen! Marjolein werkt momenteel als vakleerkracht op een basisschool als toneeljuf en leidt haar eigen particuliere toneellessen voor kinderen, jongeren en volwassenen, sinds 2002.

In 2003 richtte zij Hollandse Kade op een jeugdtheatergroep waar ze artistiek leider van is. Hollandse Kade is een muziektheatergroep die bestaat uit Arjen Dijkstra, Job Cornelissen en Marjolein Macrander de groep staat voor puur, energiek, en ambachtelijk theater, waar nog ruimte en aandacht is voor poëzie en de verbeelding.

Voor Pionier regisseerde zij:
2006-2007: Meeting Point