Regie: Martine Werners

In het seizoen 2011-2012 was ik als gastregisseur verbonden aan Toneelgroep Pionier. Met twee Martine Wernersambitieuze spelers maakte ik een bewerking van de bekende klassieker Who’s afraid of Virginia Woolf. In maart 2012 werd deze voorstelling opgevoerd in Café Springhaver tijdens het Café Theater Festival in Utrecht.

Nadat ik enige jaren geleden de parttime acteeropleiding heb gedaan bij De Trap in Amsterdam realiseerde ik me dat ik zoveel ideeën had over acteren en voorstellingen dat ik me op het regisseren heb gestort. Eind 2010 rondde ik de kaderopleiding Regie voor het Amateurtheater bij ZIMIHC af en sinds die tijd ben ik druk met het regisseren van diverse stukken.

Ik houd van theater dat geloofwaardig is en het publiek uitdaagt en raakt. Ik heb een voorliefde voor teksttheater waarbij teksten uit het toneelrepertoire centraal staan. Maar altijd met een moderne twist, door samen met de spelers te ontdekken wie ze zijn en waarom ze te zeggen hebben wat er geschreven staat.

Ik kom vaak terecht bij de echte klassiekers. Zo heb ik de voorstelling De stem van Medea gemaakt die gebaseerd is op het stuk Medea van Euripides. En regisseerde ik voor het Jonge Scheuten Festival 2011 een eenakter die het vervolg was van Faust. Komend seizoen regisseer ik ook nog een eigen bewerking van De Kersentuin en zet ik mijn tanden in Caligula van Camus.

Ik omschrijf mezelf het liefst als een veelzijdige en enthousiaste theatermaker & regisseur met liefde voor het vak, een brede interesse, een sterk analyserend vermogen en een heldere en duidelijke aanpak.

Voor Pionier regisseerde zij:
2011-2012: George & Martha’s Quiz Night