Regie: Lotty Huiskens

Lotty HuiskensMijn naam is Lotty Huiskens en ik ben derdejaarsstudent aan de Academie voor Theater in Tilburg. Ik loop stage bij Pionier en maak hier mijn eerste grote voorstelling.

De voorstelling die ik ga maken heet ‘Schuur’ en is een bewerking naar de gelijknamige tekst van Rob de Graaf. In deze voorstelling wil ik het publiek meenemen in een gevecht van pijn en schuld vs. de liefde. Ik houd van echte mensen op het theater. De mens met zijn onzekerheden, zijn pijn, zijn verlangens, zijn gekte en vooral zijn imperfectie.

Ik heb de tekst van Rob de Graaf zo bewerkt dat er nog maar de helft van over is. Hierdoor heb ik ruimte om beeld en beweging toe te passen in mijn voorstelling. Het fysiek van een acteur fascineert mij op het toneel. Soms zegt het veel meer dan woorden, maar daarbij word het abstracter en kan het publiek zijn eigen draai er aan geven. En die tegenstelling vind ik mooi. Beweging en beeld roepen sneller vragen op dan tekst. Het drama zit in de stukjes tussen de tekst. Theater moet niet glashelder zijn, theater is voor een deel de keuzes van de regisseur, een deel wat de acteur doet, maar het belangrijkste deel vind ik wat het publiek er van maakt. Theater moet uitnodigen tot gesprek achteraf.

Voor Pionier regisseerde zij:
2013-2014:  Schuur