Productie: Zussen

Zussen presenteert een familie. Het leven van drie zussen wordt gevolgd gedurende tweezussen4 jaar en gestructureerd rond drie kerstdiners. Spil van het gezin en van de dramatische structuur is Hannah, succesvol actrice, al jaren gelukkig getrouwd met Paul en moeder van twee kleine kinderen. Ze denkt dat ze erg bezorgd is maar communiceert voornamelijk in dubbele boodschappen. Hannah’s man Paul wordt verliefd op haar jongere zus, Renée, die leeft als muze en klankbord van een strenge en charismatische kunstenaar. De derde zus Jet wil maar niet slagen in het leven, ondanks al haar plannen en ideeën, krijgt de verkeerde vriendjes en worstelt met een cokeverslaving. De ex-man van Hannah, Levi, is een hypochonder die echt kanker lijkt te krijgen, en als het vals alarm blijkt, als een bezetene op zoek gaat naar de zin van het leven.

Het toneel zal verdeeld worden in ‘plekjes’ en iedereen is de hele tijd op, in zijn (of een andere) rol. Simultaan zullen er steeds verschillende dingen te zien: we spelen scènes uit het script door elkaar en we improviseren door op de gegeven personages en voegen zo materiaal aan het script toe, ‘slices of life’ zeg maar. Al dit materiaal komt terecht in een montagevoorstelling met als voorbeeld de montagevoorstellingen van Gerardjan Rijnders uit de jaren ’80 en ’90. Om dit materiaal te genereren werken we naast Jules Noyons met een tweede regisseur: Jeanine Niemendal.

Gebaseerd op: Hannah and her Sisters van Woody Allen
Regie: Jules Noyons en Jeanine Niemandal
Spel: Guus van Teeseling, Sacha Simons, Henk Bakker, Irene van Katwijk, Tineke Hoopman, Jos Joore, Jan Nouwens, Yolande Wientjes en Jan Baars.
Kinderen: Ghislaine Bottenbley, Daphne Noyons, Emma Toussaint en Meike Doijer.
Muziek: Schout & Spaar
Met dank aan: Museum Sterrenwacht Sonnenburgh, Rachmaninoff Different Interiors, Catering Oud London, VSB Fonds, Elise Mathilde Fonds, K.F.Heinfonds, Carel Nengerman Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Gemeente Utrecht